Αρχική > Ελλάδα, video > Κύματα Πέτρινης Θάλασσας

Κύματα Πέτρινης Θάλασσας

Σάββατο, 23, Φεβρουαρίου, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Ενα αληθινό μπαλκόνι απάνω από το Λιβυκό και το Κρητικό Πέλαγος, τέτοιο που ούτε η φαντασία μεγάλου καλλιτέχνη δε θα μπορούσε να συλλάβει.


Ένα video που με πολύ μεράκι δημιούργησε ο ΕΟΣ Χανίων, στην προσπάθεια του να προβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ορεινή φύση του νομού Χανίων.

Η ταινία με τίτλο ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ Κύματα Πέτρινης Θάλασσας ζωντανεύει με όμορφα στιγμιότυπα, αφήγηση και μουσική το μεγαλείο των Λευκών Ορέων, παρουσιάζοντας στον θεατή σχεδόν κάθε γωνιά του ορεινού όγκου του νομού Χανίων.

Τα Λευκά Ορη που αποτελούν περίπου το 40% της συνολικής έκτασης του νομού Χανίων και που φιλοξενούν πάνω απο το 50% των ενδημικών ειδών του νησιού.


Περισσότερες από πενήντα κορυφές ψηλότερες από 2.000 μέτρα. Βαθιές χαράδρες, πολλά φαράγγια με γκρεμνούς ιλιγγιώδεις, κακοτράχαλες ράχες με επιβλητικούς βράχους, προσιτές, αλλά και δύσβατες διαδρομές, ο συνδυασμός όλων των παραπάνω είναι τα Λευκά Όρη. Τα βουνά μας είναι ένα αληθινό μπαλκόνι απάνω από το Λιβυκό και το Κρητικό Πέλαγος, τέτοιο που ούτε η φαντασία μεγάλου καλλιτέχνη δε θα μπορούσε να συλλάβει.

Τα Λευκά Όρη είναι ένα συγκρότημα που έχει πιο πολλές ψηλές, απ’ ότι χαμηλές κορυφές. Είναι τα βουνά που κάθε κορυφή είναι ανεξάρτητη, αλλόσχημη και με ιδιομορφίες από τη διπλανή της. Τριάντα χλμ. μήκος και 25 χλμ. πλάτος, καταλαμβάνει η έκταση τους. Μαδάρες τα αποκαλούν οι ντόπιοι και πουθενά στα ψηλώματά τους δε θα βρεις στρωτό μονοπάτι σαν αυτά που ξέρομε στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Άδενδρα, άγρια με πέτρες κοφτερές και τεράστιες εκτάσεις με χαλίκι που δυσκολεύει τους περιπατητές στις εξορμήσεις τους προς αυτά.

Σωστά λοιπόν ορειβάτες Έλληνες και ξένοι θεωρούν τα Λευκά Όρη επίπονο βουνό. Ανεβαίνοντάς τα όμως βλέπεις ότι η αγριάδα είναι συνταιριασμένη με τη μεγαλοπρέπεια, η δυσκολία στην ανάβαση συνυφασμένη με τη μαγεία και την απόλαυση. Οι Πάχνες είναι η ψηλότερη κορυφή, 2.454 μέτρα, αλλά η θέα προς τις δύο γυαλιές (Κρητικό-Λυβικό Πέλαγος), είναι το ίδιο υπέροχη από πάμπολες κορυφές λίγο χαμηλότερες.

ΕΟΣ ΧΑΝΙΩΝ: http://www.eoshanion.gr

English version: White Mountains | Waves of Stony Sea


Αρχική

Advertisements
Κατηγορίες:Ελλάδα, video
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: