Αρχική > Έξυπνο, Κόσμος > Η υποβρύχια κάβα του Ιταλού !

Η υποβρύχια κάβα του Ιταλού !

Πέμπτη, 26, Δεκέμβριος, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Στα 60 μέτρα βάθος η θερμοκρασία είναι τέλεια, δεν υπάρχει φως και το νερό εμποδίζει τον αέρα να εισχωρήσει στο αλκοόλ
Το καλύτερο και πιο φτηνό κελάρι

Ο Ιταλός οινοποιός Pierluigi Lugano δεν είχε άλλο χώρο στο κελάρι του και έπρεπε να κρατήσει σε καλή κατάσταση τα σπάνια κρασιά του.
Τι καλύτερο, λοιπόν, από το βυθό της Μεσογείου, σκέφτηκε, βάζοντας το κρασί του κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε ειδικούς κλωβούς, για να μένει και προστατευμένο.


Ο Pierluigi διατηρεί το κρασί «Abissi» (το όνομα σημαίνει «στην άβυσσο») στο βυθό, στους κλωβούς του από ανοξείδωτο χάλυβα (για να μη σκουριάζουν), στις ακτές της πόλης Chiavari, στη βορειοδυτική Λιγουρία.

Όπως λέει ο ίδιος, εκεί το κρασί του διατηρείται στην εντέλεια. Σπεσιαλιτέ του είναι ένας αφρώδης οίνος από τοπικές ποικιλίες σταφυλιών, όπως τα Vermentino και Bianchetta. 

«Είναι καλύτερα από ότι μια υπόγεια κάβα, ειδικά για το εν λόγω κρασί. Η θερμοκρασία είναι τέλεια, δεν υπάρχει φως, το νερό εμποδίζει ακόμα και το παραμικρό ίχνος αέρα να εισχωρήσει στο αλκοόλ, ενώ η συνεχής πίεση κρατά τις φυσαλίδες σε αφρώδη κατάσταση», λέει.

Advertisements
Κατηγορίες:Έξυπνο, Κόσμος
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: