Αρχική > Τεχνολογία, video > Πτυσσόμενη φουτουριστική τουαλέτα εξοικονομεί νερό και χώρο

Πτυσσόμενη φουτουριστική τουαλέτα εξοικονομεί νερό και χώρο

Παρασκευή, 14, Μαρτίου, 2014 Σχολιάστε Go to comments

Οι τουαλέτες είναι από τις περισσότερο υδροβόρες εγκαταστάσεις σε ένα νοικοκυριό. Ορισμένα παλιά καζανάκια καταναλώνουν έως 25 λίτρα νερού ανά χρήση.

Μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορες ιδέες για αποδοτικότερες και περιβαλλοντικά φιλικότερες τουαλέτες: τουαλέτες που παράγουν ενέργεια από περιττώματα,τουαλέτες-κομποστοποιητές, ακόμα και τουαλέτες που καταργούν το χαρτί υγείας.

Παρόλα αυτά η πτυσσόμενη τουαλέτα εξοικονόμησης νερού που σχεδίασαν δύο φοιτητές του βρετανικού Πανεπιστημίου του Χάντεσφιλντ, οι Γκάρεθ Χάμφρις και Έλιοτ Γουάιτλι, ενσωματώνει ορισμένες ιδέες για την εικόνα που μπορεί να έχει το μπάνιο του μέλλοντος.

Οι σχεδιαστές υποστηρίζουν ότι η τουαλέτα τους που φέρει την ονομασία Iota θα καταναλώνει 50% λιγότερο νερό. Πώς; Όταν κλείνει, 2,5 λίτρα νερού που βρίσκονται στον πάτο χρησιμοποιούνται για να καθαρίσουν τα περιττώματα (βλ. photos).

Πρόκειται για ένα έξυπνο σχέδιο που καταλαμβάνει ένα μόνο κλάσμα του χώρου μιας συμβατικής τουαλέτας.

Ωστόσο προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα: θα είναι εύκολος ο καθαρισμός της; Είναι κατάλληλη για πολύ “ογκώδεις” ανθρώπους; Ο μηχανισμός θα ανταπεξέλθει στη χρόνια χρήση;

Σε κάθε περίπτωση, η τουαλέτα Iota αποτελεί μια ενδιαφέρουσα λύση εξοικονόμησης νερού και χώρου στο μπάνιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο Designboom.

Αρχική

– Περιπλανώμενος: Πτυσσόμενη φουτουριστική τουαλέτα εξοικονομεί νερό και χώρο

Κατηγορίες:Τεχνολογία, video
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε