Αρχική > Υγεία, video > Ο θαυματουργός "Κρίνος της Ερήμου"

Ο θαυματουργός "Κρίνος της Ερήμου"

Δευτέρα, 19, Δεκέμβριος, 2011 Σχολιάστε Go to comments

Η Αλόη και οι ευεργετικές της επιδράσεις

Η φύση γιατρεύει, ο γιατρός θεραπεύει.


Δείτε παρακάτω την ιστορία, τις ιδιότητες και το πόσο εύκολο είναι να την καλλιεργήσετε στον κήπο ή σε γλάστρες με παραγωγή πάνω από 6 κιλά ζελέ αλόης το χρόνο ανά φυτό.


Ένα διαφωτιστικό βίντεο που δείχνει ποιες είναι οι δράσεις της Αλόης Βέρα στον ανθρώπινο οργανισμό και ποιες είναι οι νεότερες επιστημονικές ανακαλύψεις από τις έρευνες για τον «Κρίνο της Ερήμου»

ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ-ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΦΥΤΟ

Συχνά αποκαλούμενο φυτό θαύμα ή φυσικό θεραπευτικό, η αλόη είναι ένα φυτό πολλών εκπλήξεων. Ευδοκιμεί στα θερμά και ξηρά κλίματα, θεωρείται από πολλούς κάκτος, αλλά στην πραγματικότητα, είναι μέλος της οικογένειας των κρίνων. Μένει υγρό όπου άλλα φυτά μαραίνονται και πεθαίνουν, κλείνοντας τους πόρους του για να αποτρέψει την απώλεια υγρασίας. Αν και είναι τροπικό φυτό, η ρίζα της μπορεί να επιζήσει σε υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες και αέρα, εφ’ όσον δεν παγώνει το έδαφος τη ρίζα.
Το φυτό είναι κατά 96% νερό. Το υπόλοιπο αποτελείται από ενεργά συστατικά περιέχοντας βασικά έλαια, αμινοξέα, βιταμίνες, ένζυμα και γλυκοπρωτεϊνες.
Υπάρχουν πάνω από 250 ποικιλίες της Αλόης αλλά το φυτό Αλόη Barbadensis Miller έχει μια θρυλική ιατρική φήμη, που χρονολογείται εδώ και χιλιάδες χρόνια: η Αλόη Βέρα. Το Βέρα που σημαίνει αληθινό στα λατινικά, προστέθηκε στην ονομασία αυτού του ιδιαίτερου δείγματος προκειμένου να διακριθεί η πρωτοκαθεδρία της μεταξύ των φυτών Αλόης, που ήταν εξαιρετικά χρήσιμα στην ανθρωπότητα, λόγο των ιατρικών ιδιοτήτων που παρουσιάζουν.

Τις θεραπευτικές ιδιότητες του χυμού Αλόης που είναι μίγμα κιτρινωπού υγρού και διαφανούς παχύρρευστου ζελατινώδους υπόπικρου στη γεύση υγρού, τις βλέπει κανείς αμέσως μόλις κόψει ένα φύλλο Αλόης από τον τρόπο που το υγρό επουλώνει το ίδιο το φυτό στο σημείο κοπής.

Πήρε χιλιάδες έτη για ν’ αναπτύξουμε ότι ξέρουμε σήμερα ως σύγχρονη γνώση των φυτών, αυτών που μπορούν και δεν μπορούν να καταναλωθούν, αυτών που θα θεραπεύσουν και αυτών που θα βλάψουν. Είναι σημαντικό ν’ αναφερθεί ότι αυτή είναι η κοινή ιστορία όλης της γνώσης μας στον κόσμο. Τα περισσότερα από τα φάρμακα που πωλούνται είναι αποστάξεις, συνδυασμοί, αναπαραγωγές ή παραλλαγές των ουσιών που βρίσκονται στη φύση. Μερικές από αυτές τις ουσίες συστήθηκαν από τους προγόνους μας πολύ πριν καταδειχθεί η αξία τους, που έγινε κατανοητή με την επιστημονική μέθοδο. Δεν πρέπει ν’ απομακρύνουμε τίποτα από την κοινή κληρονομιά της γνώσης μας, χωρίς πραγματικά σοβαρή έρευνα
Οι αρετές των φυτών Αλόη έχουν καταγραφεί από πολλούς μεγάλους πολιτισμούς, από εκείνους της Περσίας και της Αιγύπτου στη Μέση Ανατολή, σε εκείνους της Ελλάδας και της Ιταλίας στην Ευρώπη, σε εκείνους της Ινδίας και της Αφρικανικής Ηπείρου. Τα φυτά είναι ευρέως γνωστά στην Ασία και τον Ειρηνικό και βρίσκονται στη λαογραφία των Ιαπώνων των Φιλιππίνων και των κατοίκων της Χαβάης. Οι Ισπανοί χρησιμοποιούν την Αλόη και τη μεταφέρουν μαζί με τις νέες παγκόσμιες αποικίες τους στη Νότια Αμερική και την Καραϊβική.
Τα αρχαία αρχεία δείχνουν ότι τα οφέλη της Αλόης ήταν γνωστά για αιώνες. Τα θεραπευτικά πλεονεκτήματα και οι θεραπευτικές της ιδιότητες έχουν επιζήσει περισσότερο από 5.000 χρόνια. Ο George Ebers πρώτος ανακάλυψε το 1862 , σ’ έναν αιγυπτιακό πάπυρο του 1500π.Χ. ότι στην αρχαιότητα οι Έλληνες και Ρωμαίοι παθολόγοι την χρησιμοποίησαν με μεγάλη επιτυχία ως ιατρικό βότανο. Το παρόν έγγραφο δείχνει δώδεκα τύπους για τη μίξη της Αλόης με άλλους παράγοντες για να χρησιμοποιηθεί και στις εσωτερικές και στις εξωτερικές ανθρώπινες διαταραχές.

Οι ερευνητές έχουν βρει επίσης ότι και στους αρχαίους Κινέζικους και Ινδικούς πολιτισμούς χρησιμοποίησαν Αλόη Βέρα. Οι βασίλισσες της Αιγύπτου συνέδεσαν τη χρήση της με την αναζήτηση τους για φυσική ομορφιά, η γοητευτική Κλεοπάτρα θεωρούσε την Αλόη ως μυστικό της ομορφιάς της. Η Αλόη υποστηρίχτηκε με τέτοιο σεβασμό στην Αίγυπτο ώστε θεωρήθηκε το «φυτό της αθανασίας». Τα σχέδια των φυτών της Αλόης έχουν βρεθεί ακόμη και εγγεγραμμένα στους τάφους των Φαραώ.Στις Φιλιππίνες χρησιμοποιείται με το γάλα για τις μολύνσεις των νεφρών. Σε κάθε ηλικία, σε κάθε ήπειρσε κάθε πολιτισμό, η Αλόη έχει προκαλέσει την προσοχή των καλύτερων μυαλών.

Για πάνω από 3.500 χρόνια, οι ιστορίες για το φυτό της θεραπευτικής Αλόης Βέρα» έχουν παραδοθεί μέσω των αιώνων από στόμα σε στόμα. Από την αναφορά της Βίβλου στην απομάκρυνση του Χριστού από το σταυρό και του τυλίγματος του σώματος του με Αλόη και μύρο (Ιωάννης 19:39) βρίσκουμε την Αλόη μυστηριωδώς σε κάθε φάση της ιστορίας με πολλές καταθέσεις στις μεγάλες ιατρικές τιμές της. Η πιο τεκμηριωμένη χρήση Αλόης προέρχεται από τους αρχαίους Αιγυπτίους αλλά αυξήθηκε επίσης και χρησιμοποιήθηκε από το Βασιλιά Σολόμωντα, ο οποίος ειπώθηκε ότι την είχε εκτιμήσει ιδιαίτερα
Ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε το νησί Socotra προκειμένου να βρει Αλόη για τον στρατό του. Κατά τη διάρκεια των θρυλικών ταξιδιών του στην Ανατολή, μεταξύ των πολλών θαυμάτων που καταγράφηκαν από τον Marco Polo ήταν και οι περιγραφές των πολλών εφαρμογών των φυτών Αλόη Βέρα. Οι Ισπανοί κατακτητές ανακάλυψαν τα διάφορα βοτανικά φάρμακα για χρήση στους τένοντες. Σε καρδιακές παθήσεις, σε πολλές από τις θεραπείες των Ατζέκων, είναι γνωστό ότι η Αλόη ήταν ο αποτελεσματικός παράγοντας. Αυτά τα βοτανικά φάρμακα των Ατζέκων μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη από τους Ισπανούς, κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα όπου ιδρύθηκε η σύγχρονη δυτική ιατρική.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!!!

Ο Τζωρτζ Έμπερς, το 1862, ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε την αρχαία καταγωγή της Αλόης, σε έναν πάπυρο του 2500 π.Χ., ο οποίος ήταν στην ουσία μια συλλογή από θεραπείες με βότανα. Άλλοι ερευνητές έχουν ανακαλύψει από τότε, ότι η Αλόη χρησιμοποιούνταν στον αρχαίο Κινέζικο και Ινδικό πολιτισμό. Έλληνες και ρωμαίοι γιατροί, όπως ο Διοσκουρίδης και ο Πλίνης ο Πρεσβύτερος, την χρησιμοποιούσαν με σπουδαία αποτελέσματα και, σύμφωνα με την παράδοση, ο Αριστοτέλης έπεισε τον Μέγα Αλέξανδρο να κατακτήσει το νησί Σοκότρα στον Ινδικό Ωκεανό, για να εξασφαλίσει άφθονη ποσότητα φυτών Αλόης, για να γιατρεύει τους τραυματισμένους στρατιώτες του. Οι βασίλισσες της Αιγύπτου Νεφερτίτη και Κλεοπάτρα, εκτιμούσαν ιδιαίτερα την Αλόη Βέρα σαν φροντίδα ομορφιάς, αφού στην εποχή εκείνη η ομορφιά και η υγεία ήταν πολύ περισσότερο συνδεδεμένες από ό,τι σήμερα.


Παρόλο που υπάρχουν περισσότερα από 300 είδη Αλόης, μόνο 4-5 ποικιλίες, διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες. Από αυτές τις ποικιλίες, η Aloe Barbadensis Miller είναι η πιο ισχυρή ποικιλία Αλόης, γνωστή και σαν Aloe Vera – η πραγματική Αλόη.


Η Αλόη Βέρα είναι χυμώδης, μοιάζει αρκετά με κάκτο, αλλά στην πραγματικότητα ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών και συγγενεύει με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπαράγγι. Όταν είναι ώριμη, το εσωτερικό ζελέ συλλέγεται, σταθεροποιείται και συσκευάζεται, ώστε να δημιουργηθεί ένα προϊόν που είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο ζελέ του φυτού.Το ζελέ που βρίσκεται στο εσωτερικό του φύλλου της Αλόης μπορεί να ωφελήσει τον άνθρωπο ως πόσιμος χυμός, με πολλά θρεπτικά συστατικά, ενώ μπορεί ακόμα να συνδυαστεί και με άλλα συστατικά, για κρέμες και λοσιόν που χρησιμοποιούνται τοπικά, θρέφουν το δέρμα και βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητά του.


Αλόη Βέρα. Γνωρίζοντας την ιστορία, την προέλευση και τις ιδιότητες του πολυσυζητημένου και θαυματουργού αυτού φυτού νιώθει κανείς δέος για τη φύση που σε κάθε μικρό ή μεγάλο της δημιούργημα κρύβει απαντήσεις σε κάθε πρόβλημα και δυσκολία της καθημερινής ζωής. Δέος για το πλήθος των ευεργετικών ιδιοτήτων του φυτικού βασιλείου που μπορεί απλά και άμεσα με σωστή πληροφόρηση και έγκυρη πρόληψη να προστατεύσει και να θωρακίσει την υγεία μας. Το φυτό που με την πρώτη ματιά θυμίζει κάκτο, δικαιολογεί τον τίτλο του ως «Βασίλισσα των φυτών, εξαιτίας του καθαρού εκχυλίσματος και της περιεκτικότητας του σε πολύτιμα βιολογικά συστατικά(περίπου 200 στον αριθμό: ένζυμα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, βιοφλαβονοειδή, σάκχαρα και βασικά αμινοξέα ).

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ.

Μιλούν για ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΕΣΑ Σ’ ΕΝΑ ΦΥΤΟ» αποκαλώντας την Αλόη Βέρα «φυτό της Ιατρικής». Η Αλόη Βέρα είναι ένα φυτό διάσημο για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και χρήσεις εδώ και 5000 χρόνια. Λαοί όπως οι Σουμέριοι , οι Αρχαίοι Έλληνες, οι Αιγύπτιοι, οι Ινδοί, οι Κινέζοι, οι Άραβες,οι Ρωμαίοι και αργότερα οι Άγγλοι, οι Ισπανοί, οι Ολλανδοί, οι Ρώσοι και οι Αμερικάνοι, κουβαλούν στο πέρασμα των αιώνων το ΜΥΘΟ της Aloe Vera στην ΙΑΤΡΙΚΗ του σήμερα. Από το 2200 π.Χ: χρονική περίοδος κατά την οποία βρέθηκαν σε επιγραφή από άργιλο οι πρώτες χρήσεις της Αλόης σαν καθαρτικό μέχρι και σήμερα, η Aloe Vera στις ΗΠΑ, έχει εγκριθεί για την μελέτη και αντιμετώπιση του ιού της ανοσοανεπάρκειας (HIV):τον ιό που προκαλεί το AIDS! εξαιτίας των μοναδικών της ουσιών που μπορούν και διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ειδικά τα κύτταρα Τ-4 και τα λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία ενεργούν ως αντίδραση στις μολύνσεις.Χρησιμοποιείται επίσης ευρύτατα για την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων και των μωλώπων Οι ευεργετικές της ιδιότητες δε σταματούν εδώ. Ανακαλύψτε προβλήματα και δυσκολίες της καθημερινότητάς που βρίσκουν τη λύση μέσα στα φύλλα της Αλόη Βέρα και βάλτε μια ά(λοε)λη συνήθεια στη ζωή σας


Οφέλη του πόσιμου χυμού αλόης

Τα οφέλη που αποκτάτε πίνοντας  60ml (1/4 φλυτζανιού) χυμό (ζελέ) από το φύλλο της αλόης ημερησίως, είναι πολλαπλά. Μερικά από αυτά είναι:


1)      Eμποδίζει τις διαδικασίες που μετατρέπουν τις χημικές ουσίες στον καπνό σε καρκινογόνες ουσίες.
2)      Eχει αντιβιοτική, αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.
3)      Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
4)      Ηρεμεί το νευρικό σύστημα.
5)      Καθαρίζει τα έντερα και αποτοξινώνει τον οργανισμό.
6)      Φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
7)      Φαίνεται να περιορίζει τους μυϊκούς και σκελετικούς πόνους, τους κολικούς και τις κρίσεις άσθματος.
8)      Tονώνει την πεπτική λειτουργία και καταπολεμά διαταραχές, όπως η δυσκοιλιότητα και η δυσπεψία.
9)       Παρέχει ενέργεια
10)   Φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα στους διαβητικούς
11)  . Περιέχει  Β – sitosterol είναι επίσης ένα ισχυρό συστατικό που δρα ενάντια στη χοληστερίνη διατηρώντας την στα χαμηλότερα επίπεδα.
12)   Είναι θρεπτικήΤο ζελέ της Aloe Vera περιέχει πάνω από 200 γνωστά συστατικά, η συνέργεια των οποίων οδηγεί στην ενίσχυση της δράσης τους. Η Aloe Vera είναι πηγή βιταμινών, με κυριότερες τις Β, C, Ε και β-καροτίνη (πρόδρομο της βιταμίνης Α). Περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κυρίως μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο και σελήνιο, αλλά και αμινοξέα, που είναι οι «οικοδομικοί λίθοι» των πρωτεϊνών. Επίσης, είναι πλούσια σε σακχαρίτες, ένζυμα που βοηθούν στη διάσπαση της τροφής, στερόλες, ανθρακινόνες (παυσίπονες ουσίες) και σαλικυλικό οξύ.
13)   Επεμβαίνει βοηθητικά στο σύστημα αυτοθεραπείας του οργανισμού
10 σοβαροί λόγοι για την χρήση αλόης
Εδώ είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι  και τα οφέλη για την κατανάλωση της Aloe Vera Gel:
1) Ενίσχυση του πεπτικού συστήματος
Ένα υγιές πεπτικό σύστημα εξασφαλίζει ότι οι θρεπτικές ουσίες από τα τρόφιμα που τρώμε θα απορροφηθούν εύκολα στην κυκλοφορία του αίματος.
Η αλόη βέρα έχει φυσικές ικανότητες αποτοξίνωσης.
Η κατανάλωση Aloe Vera Gel από το στόμα μπορεί να βελτιώσει την κανονικότητα του εντέρου και να αυξήσει την απορρόφηση πρωτεϊνών, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται τα εχθρικά βακτήρια και ζύμες – Και όλα αυτά φυσικά!
Η Aloe Vera έχει αποδείξει επίσης την ικανότητά της να βοηθάει σε πολλά είδη πεπτικών διαταραχών.
2) Η στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος
Η Αλόη Βέρα προσφέρει φυσική υποστήριξη για το ανοσοποιητικό σύστημα. Δεδομένου ότι το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο για την προστασία του σώματος, πίνοντας 60-120ml ζελέ της Aloe Vera τακτικά, μπορείτε να δώσετε στο ανοσοποιητικό σας σύστημα το χέρι βοήθειας που χρειάζεται.
3) τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
Aloe Vera Gel έχει 12 φυσικές ουσίες οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλουν τις φλεγμονές χωρίς παρενέργειες. Η αλόη μπορεί επίσης να βοηθήσει και στην κινητικότητα των μυών.
4) Αμινοξέα
Τα αμινοξέα είναι δομικά στοιχεία του σώματός μας. Οκτώ από αυτά που είναι απαραίτητα και δεν μπορούν να παραχθούν από το σώμα βρίσκονται στην Αλόη! Πίνοντας Aloe Vera Gel σε τακτική βάση, σας επιτρέπει να συμβάλετε στη διατήρηση της υγείας σας, εφοδιάζοντας το σώμα σας φυσικά με αυτά τα απαραίτητα αμινοξέα. Μια ανάλυση του φυτού Aloe Vera μας δείχνει ότι είναι πιο κοντά από κάθε άλλο γνωστό φυτό για την κάλυψη των απαραίτητων αμινοξέων. Απλά σκεφτείτε – όλα αυτά, και μόλις 60-120ml [2 έως 4 ουγκιές], ανά ημέρα …
5) Ημερήσια Δόση Βιταμινών
Η Aloe Vera Gel περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, Β12, C και Ε, φολικό οξύ και νιασίνη. Το ανθρώπινο σώμα απλά δεν μπορεί να αποθηκεύει ορισμένες από αυτές τις βιταμίνες? Ως εκ τούτου πρέπει να συμπληρώνεται τακτικά μέσω της διατροφής μας. Ποιος καλύτερος τρόπος από μια καθημερινή δόση με Aloe Vera Gel, ενώ την ίδια στιγμή κτίζεται το αμυντικό σύστημα του σώματος μας φυσιολογικά και κατά του οξειδωτικού στρες;
6) Το κολλαγόνο και η ελαστίνη
Η Αλόη Βέρα μπορεί να προσθέσει μια πλούσια γκάμα δομικών υλικών για την παραγωγή και τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος. Το δέρμα αναπληρώνεται το ίδιο κάθε 21 έως 28 ημέρες. Χρησιμοποιώντας τα διατροφικά δομικά στοιχεία της Aloe Vera, το δέρμα μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα θρεπτικά συστατινκά ημερησίως για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης! Μια καθημερινή δόση της Aloe Vera Gel μπορεί να είναι ακριβώς ότι το δέρμα σας ζητάει. Στα συστατικά που βρίσκονται στο ζελέ της Αλόης περιλαμβάνονται το ασβέστιο, νάτριο, σίδηρο, κάλιο, χρώμιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκό και ψευδάργυρο. Μια ισχυρή αποθήκη. Όλοι γνωρίζουμε ότι η προσθήκη τροφίμων στη διατροφή μας με φυσικές βιταμίνες και μέταλλα, συνιστάται για τη γενική υγεία. Ο πόσιμος ζελές από το φύλλο της Αλόης είναι ένα φυσικός και υγιεινός τρόπος τροφοδότησης και εφοδιασμού του οργανισμού μας.
7) Ρυθμίζει το βάρος και τα επίπεδα ενέργειας
Ο φυσικός ζελές της Αλόης, με την τακτική χρήση, επιτρέπει στο σώμα να καθαρίσει το πεπτικό σύστημα. Οι δίαιτες μας περιλαμβάνουν πολλές ανεπιθύμητες ουσίες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν λήθαργο και εξάντληση. Λαμβάνοντας τακτικά, Aloe Vera Gel εξασφαλίζετε μια μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας, επιτρέποντας τα επίπεδα ενέργειας σας να αυξηθούν και να συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.
8) Ταχεία Ανακούφιση από πόνους, καψίματα, ερεθισμούς κλπ.
Η Αλόη Βέρα ενισχύει τη λειτουργία των ινοβλαστών. Οι ινοβλάστες είναι τα αξιοσημείωτα μικρά κύτταρα που είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό του κολλαγόνου. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση της ήσσονος σημασίας εγκαύματα, κοψίματα, γρατζουνιές και τους ερεθισμούς του δέρματος.
9) Ημερήσια Δόση Μεταλλικών Στοιχείων
Μερικά από τα μεταλλικά στοιχεία που βρέθηκαν να περιλαμβάνονται στην Aloe Vera είναι το ασβέστιο, το νάτριο, ο σίδηρος, το κάλιο, το χρώμιο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η προσθήκη τροφίμων στη διατροφή μας με φυσικές βιταμίνες και μέταλλα, συνιστάται για τη γενική υγεία. Το πόσιμο Aloe Vera Gel είναι ένα φυσικός και υγιεινός τρόπος να τροφοδοτήσομει τον οργανισμό μας.
10) Οδοντική Υγεία και Υγιεινή
Η Aloe Vera είναι πολύ σημαντική για την οδοντική και στοματική σας υγιεινή, για το στόμα και τα ούλα σας.
Καλλιέργεια με Aloe Vera
Στο στρέμμα  μπορούν να φυτευτούν από 1200 έως 1300 φυτά
Τα φυτά φυτεύονται σε απόσταση 75cm το ένα από το άλλο όσο και κάθε σειρά από την άλλη .
Η καλλύτερη εποχή για το φύτευμα είναι  ο Μάρτιος έως και Ιούλιο (δεν έχει πολύ ζέστη), προτείνουμε όταν παραλάβει ο παραγωγός τα φυτά να τα κρατήσει περίπου 1-4 εβδομάδες  στη συσκευασία που τα έχει αγοράσει  στο χώρο που θα τα φυτέψει ώστε να εγκλιματιστούν καλλίτερα  όταν φυτευτούν είναι καλό να ανοίγετε ένα λάκκο 15-20 πόντους και να βάζουμε με την χούφτα μας λίγη κοπριά (τουλάχιστον 5 ετών σβησμένη από πρόβατα και κότας ανακατεμένη είναι η ιδανική).
 Το φυτό δεν χρειάζεται πολύ νερό, ανάλογα με το χωράφι από 10 έως 15 ήμερες από 1 εως 1.5 λίτρο το φυτό και αυτά για την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Το φυτό μετά από τον δεύτερο χρόνο βγάζει παραφυάδες από 10 και περισσότερες το καθένα που μπορείτε μετά από λίγο να αφαιρέσετε και να μεταφυτεύσετε μεγαλώνοντας την καλλιέργεια σας η πουλώντας τα φυτώρια, έτσι έχετε και ένα πρόσθετο εισόδημα από τα 2 χρόνια.
Το φυτό όταν φτάσει τα 4 χρόνια βγάζει ένα κίτρινο λουλούδι που είναι το σήμα κατατεθέν της Aloe  Vera (barbadensis miller) είναι τότε η περίοδος που μπορείτε να κόβετε τα φύλλα από το έδαφος προς τα πάνω γιατί τώρα έχει συμπληρώσει τα 200 και πλέον συστατικά που χαρακτηρίζουν το φυτό.
Από κάθε φυτό μπορείτε να κόβετε το λιγότερο 4 φύλλα κάθε φορά και για 3 η 4 φορές τον χρόνο.
Άρα από ένα στρέμμα μπορούμε να πάρουμε το λιγότερο  13.000 φύλλα.
Το  βάρος του φύλλου είναι από 400 gr έως και 800 gr  έτσι στο στρέμμα μπορούμε να έχουμε περίπου 7.000  kg προϊόντος το κάθε φύλλο περιέχει τζελ περίπου το 70-80% του βάρους του φύλλου.
 
 


Πως βγάζετε το ζελέ από το φύλλο



Αφού πλύνετε πολύ καλά το φύλλο με άφθονο νερό, κόψτε  το κομμάτι  που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.






   

 

Με ένα μαχαίρι αφαιρείτε  τις ακανθώδες άκρες του φύλλου.  Στη συνέχεια ξεπλύνετε πάλι με κρύο νερό.



 

Αφαιρείτε τον εξωτερικό φλοιό του φύλλου και από τις δύο πλευρές τοποθετώντας το μαχαίρι σας με το πίσω μέρος του στην εσωτερική πλευρά του φύλλου και 1-2 χιλιοστά από τον εξωτερικό φλοιό, τραβώντας το στην αντίθετη κατεύθυνση.

 (Ενναλακτικά μπορείτε να αφαιρέσετε το ζελέ από το φύλλο χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι)
 


 

Βάλτε το ζελέ αλόη βέρα σε ένα μπλέντερ και αφού ομογενοποιηθεί καλά, βάλτε το σε ένα μπουκάλι και τοποθετήστε το στο ψυγείο.


Καθημερινά μπορείτε να προσθέτετε την συνιστώμενη δόση (50ml) σε ένα ποτήρι νερό ή χυμό. Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για επάλειψη του δέρματος. Το εξωτερικό (φλοιό) του φύλλου δεν πρέπει να το καταναλώνετε από το στόμα αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιείτε  για τις επαλείψεις στο δέρμα.

http://www.louisaloe.com/plugins/content/jw_allvideos/includes/players/mediaplayer/player.swf

http://www.louisaloe.com/plugins/content/jw_allvideos/includes/players/mediaplayer/player.swf

Κατηγορίες:Υγεία, video
  1. Σάββατο, 20, Οκτώβριος, 2012 στο 17:49

    Το καλό με την καλλιέργεια της αλόης είναι ότι εφόσον το κλίμα είναι καλό, δεν έχει πολλές απαιτήσεις. Να αποφεύγονται τα πολύ ψυχρά κλίματα και το χιόνι.Όμως είναι πάρα μα πάρα πολύ εύκολο να αποκτήσουμε φυτά αλόης σε γλάστρες στο σπίτι μας, στο μπαλκόνι ή στην αυλή μας, ανέξαρτήτου κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής. Χρησιμοποιώντας τα φύλλα απ'ευθείας από το ώριμο φυτό του σπιτιού μας, φτιάχνουμε ροφήματα ή χρησιμοποιείται σε πληγές, καψίματα κτλ.Για περισσότερες εφαρμογές της θαυματουργής αλόη βέρα (aloe vera barbadensis miller) δείτε εδώ:http://aloeplants.wix.com/aloe#!therapeftikes-idiotites/c1gxy

  2. Τετάρτη, 4, Σεπτεμβρίου, 2013 στο 17:48

    Από που μπορώ να αγοράσω φυτά Αλόης για να καλλιεργώ? Που μπορώ να τα πουλήσω και ποσο κοστίζει το κάθε φύλλο?
    Παρακαλώ ενημερώστε με.
    Το τηλεφωνο μου είναι 00357 99896939
    Λευκωσία Κύπρος.

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε